06-51514730 Ryanne@StudioNo83.nl
Selecteer een pagina

Iets wat ik knap lastig vind. Voor mijn gevoel sta ik altijd aan. Moet alsmaar (door). Natuurlijk zijn er dingen die moeten, maar ben zelf schuldig aan dat alsmaar moeten. Alsof wanneer ik een rustmoment pak, steeds afgeleid word of juist zelf afleiding zoek. Alsmaar het gevoel hebben zinvol bezig te moeten zijn. Het is benauwend en vermoeiend. Terwijl vertragen juist zo waardevol is. Normaal zeg ik getting sh*t done; nu zeg ik getting my S.H.*.T. together: self-care, happiness, inner peace & (me-)time.

Al een tijdje speelt het door mijn hoofd om een vakantie te boeken. Gewoon weg van huis. Rust pakken. Uit de dagelijkse omgeving. Huisje in de natuur. Met mijzelf. Poh, nog zoiets wat ik knap lastig vind. Alleen is zo alleen. Wat ga ik in m’n eentje doen? Misschien is een retraite wel wat voor mij. Genoeg aanbod. Degene die ik zag hadden allemaal een ‘maar’. Mijn onderbuikgevoel ging niet aan. Totdat ik een huisje op de Veluwe zag… Omringd door bossen, met een sauna, een fijn interieur en een keuken voorzien van alle gemakken. Alles klopte. Ik voelde het kriebelen in m’n buik; dat was ‘m hoor!

Vond het écht een dingetje om zoiets te boeken, maar dankzij een lichte push van lieve naasten, heb ik het meteen gedaan. Volgende maand ga ik een midweekje de hort op met me, myself and I. Onwijs spannend, maar stiekem enorm veel zin in!

Waar ik vorig jaar vurig bezig was met zelfontwikkeling, staat dat nu op een laag pitje. Druk met werk. Veel privé af te handelen. Futloos. Het ontbrak aan tijd en enthousiasme. Wat zonde is, want ik kreeg daar juist weer energie van. Naast de vele inzichten. Om dat weer op te pakken heb ik op mijn kamer een hoekje ingericht met o.a. ruimte voor kaarten. Zodat ik soms een kaartje kan trekken en die in the picture kan zetten als reminder. Zo heb ik The Wild Unknown Animal Spirit Deck aangeschaft.

Vandaag kwam die binnen en trok ik de Gazelle kaart. Een vuurkaart die staat voor verhoogd bewustzijn & vermogen, kwetsbaar. Wanneer deze kaart verschijnt, is het tijd om terug te keren naar het nu. In het moment zijn. Om te gaan zitten, op adem te komen en de overvloed om je heen te erkennen. Uit balans kun je slapeloosheid en een racing mind ervaren. Je komt weer in balans door een knus huis & good food.

Dat resoneerde met mijn behoefte om even weg te zijn en met het fijne plekje welke ik uiteindelijk heb gekozen. Het duurt echter voordat ik dat moment daadwerkelijk kan pakken. De voorpret alleen al, werkt enthousiasmerend. Mijn intenties voor m’n midweek away zijn: bewust vertragen, wandelen, koken, comfort food, rust pakken, energie opdoen, terug naar mijn essentie, offline zijn, ein-de-lijk starten met een cursus die ik ergens vorig jaar heb aangeschaft, zakken van mijn hoofd naar mijn lijf & hart, vooral gewoon genieten en vooral niks moeten! Alles is goed.