06-51514730 Ryanne@StudioNo83.nl
Selecteer een pagina

Inderdaad ja… me, myself and I! In deze drukke tijden (mede dankzij het digitale tijdperk) is het goed om soms bij jezelf stil te staan en niet alsmaar gaan met die banaan. Eigenlijk een must voor iedereen. Ik heb altijd klaargestaan voor anderen en zette mezelf niet gauw op de eerste plek. Dat was jarenlang prima, maar toch begon het aan mij te knagen. Mogelijk komt het doordat je wijzer wordt met de jaren, of dat je energielevel alsmaar laag/lager is, of dat je rugzakje gaandeweg gevuld wordt met allerlei ervaringen.

Inmiddels het een en ander geleerd, levenslessen opgedaan en zorg ik beter voor mijzelf. Dit doe ik onder andere door onderstaande:

> Eigen toko – Studio No.83 is opgericht omdat ik simpelweg niet meer op de juiste plek zat en kansen zag. Het was tijd voor een heel nieuw hoofdstuk in mijn leven. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen werkzaamheden, klantenkring en inkomsten. Dit doe ik in mijn eigen tijd, kan bijsturen waar nodig, houd iedereen tevreden, doe de werkzaamheden waar ik blij van word en geniet van de flexibiliteit. Dat laatste is belangrijk, want zo heb ik voldoende tijd voor mijn gezin, vooral nu mijn zoon op de basisschool zit. Mijn opdrachtgevers zijn allemaal mensen met wie ik een klik heb, waar ik mee kan lachen en waar ik (in overleg) geheel mijn eigen ding kan doen. Dat werkt zo fijn!

> Plannen – Mensen die mij kennen, weten dat ik verzot ben op lijstjes. Niet gek dus dat ik best wel lekker ga op de planner van Structuurjunkie. Zo heb ik daar de plantraining gevolgd en fijne tips meegekregen. Een hele belangrijke tip die ik graag met je deel: Begin met jezelf! Wanneer je je (werk)week gaat inplannen, start je altijd eerst met je eigen tijd. Dit kan sporten, een uitje of een rustmoment zijn. Daarna ga je pas aan de slag met je afspraken en het inplannen van je taken en werkzaamheden. Zo ben je er in ieder geval van verzekerd dat je voldoende tijd voor jezelf hebt.

> Winst – De Profit First methode werkt aan de hand van potjes. Je verdeelt 2x per maand je ontvangsten met vaste percentages over de potjes winst, salaris, belastingen, kosten en een eventuele buffer. Voor degene die niet bekend zijn met deze methode, klinkt het waarschijnlijk best gek om ‘winst’ opzij te zetten. Het idee erachter is dat je voorkomt dat je je winst uitgeeft zonder dat je het in de gaten hebt, plus dat je jezelf beloont voor je harde werken. Dit kan in de vorm van een cadeau voor jezelf of een leuke activiteit. Maakt niet uit hoe of wat, zolang het maar écht iets voor jou is en waar je echt happy van wordt. Een goede motivatie om te knallen en vervolgens iets van je winstlijstje af te vinken.

> Ryanne – En als laatste mezelf. Ik ben mij er de laatste jaren bewuster van geworden dat ik mezelf wat vaker tijd en rust mag gunnen. Zonder schuldgevoel. Zo ga ik regelmatig op pad met vriendinnen. Een drankje doen, rondje skaten, dagje eropuit of zelfs een paar dagen zonder man en kind naar het buitenland. Gewoon, omdat het kan. Eten en/of borrelen met vrienden. Ongegeneerd potje bankzaken doen. Op vakantie met het gezin, waar we wandelen en genieten van lekker eten en drinken. Maar zo heb ik laatst ook bewust gekozen om m’n telefoon wat meer weg te leggen. Meldingen stopzetten die je continu afleiden. Apps verwijderen. De telefoon niet meer mee de slaapkamer innemen, zodat ik niet net voordat ik ga slapen mij blindstaar op dat schermpje. Daarvoor in de plaats heb ik een e-reader (die ik van m’n winstlijstje heb afgestreept) en probeer ik het lezen weer op te pakken. Soms zijn het de kleine dingetjes…

Alles doe ik met mijn eigen invulling, gezonde verstand en volg daarbij niet alles strikt op, want dat werkt uiteindelijk het beste voor mij. Ieder zijn/haar eigen ding!