06-51514730 Ryanne@StudioNo83.nl
Selecteer een pagina

…en toch zijn we al bijna een jaar verder. Een heel bewogen jaar. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen wereldwijd. Door corona zijn we anders naar dingen gaan kijken, moesten we het anders aanpakken en hebben we soms vervelende keuzes moeten maken. Mijn keuze stond al vast toen je bij corona nog aan een verfrissend biertje of ‘The Rhythm of the Night’ dacht. Het bleek mijn beste beslissing ooit! Niet alleen omdat ik weer rust, ruimte, motivatie en megaveel energie kreeg; ik was flexibel en kon mijn eigen tijd indelen. Dat bleek afgelopen jaar door corona harder nodig dan ooit.

Bij mijn laatste baan in loondienst heb ik ruim 10 jaar gezeten. Degene die mij aannam had het gevoel dat ik het type ‘schaap met vijf poten’ was. Dat had zij goed ingeschat en daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Hoewel ik weinig met die branche had, voelde ik mij als een vis in het water. Ik kon én mocht er heel veel, pakte van alles op en aan en heb van alle facetten binnen het bedrijf veel meegekregen. Uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor o.a. de financiën, back office, marketing en communicatie. De diversiteit binnen mijn functie heeft mij lange tijd tevreden gehouden. Toch miste ik de uitdaging en dat stukje ontwikkeling. De drijfveren geluk, groei en geld waren nergens meer te bekennen. Ik stond stil en stilstand is geen optie.

Het kon zo echt niet meer verder. Dit besef was al eerder geland, maar geruime tijd koos ik voor de gemakkelijke weg. Ik had het immers best goed. Toch? Het bleef knagen en knagen. Begin 2020 gaf ik aan dat het anders moest. Hoe precies wist ik niet, maar dit jaar moest er echt iets veranderen! Binnen het bedrijf of aan mij. Anders was de fun helemaal weg. Daar werd begripvol en positief op gereageerd. Een maand later kwam ik terug op dat gesprek en bleek er helemaal niks veranderd te zijn. Sterker nog, er was zelfs geen intentie om er iets mee te doen! Daarmee was het voor mij klaar. Met toch een beetje pijn in mijn hart, nam ik ontslag. Al snel maakte het vervelende gevoel plaats voor opluchting. Plus een voldaan gevoel, want ik koos voor iets heel belangrijks: mijzelf!

Dat was een jaar geleden. Vervolgens kwam corona om de hoek kijken en kwamen we allemaal thuis te zitten. Ik heb het bedrijf de tijd gegund voor een soepele en vooral ruime overdracht. Een echt afscheid heb ik nooit gehad. Terugkijkend op mijn beslissing, had ik het absoluut niet anders gewild of gedaan. Toen het over en uit was, kreeg ik veel meer rust en ruimte in mijn hoofd. Wat een verademing!

Die rust en ruimte gun ik anderen ook. Mede daarom ben ik mijn eigen toko gestart als Virtual Assistant: om ondernemers en drukke managers te ondersteunen met uiteenlopende werkzaamheden. Dat blijft toch hetgeen wat ik het liefste doe: ontzorgen. Bij het aannemen van een opdracht let ik goed op mijn drijfveren. Naast een persoonlijke klik met de opdrachtgever, moet de opdracht een bepaalde dosis geluk, groei en geld voor mij bevatten. Zo krijgen mijn opdrachtgevers de beste versie van Studio No.83 and that’s where the magic begins!