06-51514730 Ryanne@StudioNo83.nl
Selecteer een pagina

Afgelopen jaar stond in het teken van corona voor, corona na. Het zorgde bij velen voor de nodige stress, angst zelfs, omschakelen, nieuwe gewoontes en het jaar dat thuiswerken onderdeel werd van het nieuwe normaal. Gelukkig bracht 2020 naast de ellendige pandemie veel meer met zich mee. Voor mij persoonlijk eigenlijk best een goed jaar als ik er zo op terug kijk. Tijd om stil te staan bij wat 2020 mij heeft gebracht.

Waar ben ik het meest trots op?

Dat ik écht voor mijzelf heb gekozen, zowel persoonlijk als zakelijk. Te beginnen met mijn job in loondienst waar ik ruim 10 jaar zat op te zeggen, een sprong in het diepe te wagen en een eigen business starten als Virtual Assistant. Deze keuze maakte ik overigens in de tijd dat corona nog een verfrissend, Mexicaans biertje was of je moest denken aan “Rhythm of the Night”.

Wat was een moment om nooit meer te vergeten?

Het inleveren van mijn eindopdracht voor mijn training. Voor de nodige handvaten om Studio No.83 tot een succes te maken, volgde ik een training bij VA school. Er komt nogal wat kijken bij een eigen toko en ik ga graag voorbereid te werk. Hoe kan ik anderen adviseren, ondersteunen en ontzorgen, als ik zelf niet eens mijn zaken op orde heb? Met de nodige ups en downs heb ik mijn zelf gestelde deadline behaald. Toen het einde van de training in zicht was en ik begon aan mijn eindopdracht, kreeg ik zo’n high dat alles praktisch vanzelf en als een trein liep. Ik leverde mijn opdracht in terwijl ik stond te stuiteren alsof ik 10 koppen koffie op had. De feedback die ik vervolgens kreeg, was niet mis. Jump for joy!

Welk werk was het meest vermoeiend?

Afgelopen jaar heb ik echt geleerd dat ik moet doen wat mij happy maakt. Daar handel ik nu steeds meer naar. Toch ben ik een realist en natuurlijk blijven er dingen over die ik niet of minder leuk vind. Ook die dingen zie ik als uitdaging en ontwikkeling voor mijzelf. Stukje omdenken. Het meest vermoeiende vond ik het legal matters gedeelte van Studio No.83, zoals mijn algemene voorwaarden opstellen.

Dat onze woonkamer als klaslokaal werd gebruikt en ik automatisch omgeschoold werd tot juf, was best vermoeiend. Het was schakelen en dat is het nog steeds, maar het was stiekem om van te genieten.

Wat laat ik maar al te graag achter in 2020?

Mijn job in loondienst. Op een gegeven moment zat ik in zo’n sleur, was de stilstand funest voor mij en kostte het zoveel energie. Het leverde mij – naast regelmaat en salaris – niets meer op. Het was compleet uit balans geraakt. Gemak dient de mens, maar voor mij was het simpelweg geen optie meer. Stilstand is achteruitgang.

Wat zijn mijn grootste geleerde lessen afgelopen jaar?

Er komen nu zoveel quotes naar voren die al mijn geleerde lessen omschrijven. Ik noem er gewoon een paar.
Je kunt niet altijd wachten op het perfecte moment, soms moet je gewoon springen.
Let it go is the way to grow.
Invest in people who invest in you.
Mindset is key.

Doe mee, neem een rustig moment voor jezelf, copy/paste of schrijf de vragen over en kijk terug naar wat 2020 voor jou heeft gebracht!